Home  

HomeTherapeutWerkwijzeLeefstijlBehandelingenMeditatieTarievenContactLinks

Martine

"Toen ik vanuit het tram voor de zoveelste keer alleen maar grauwe stenen zag en geen enkel stukje groen, nam ik een besluit..."

Rond mijn zesendertigste, toen ik vanuit de tram in Amsterdam voor de zoveelste keer alleen maar grauwe stenen zag en geen enkel stukje groen, nam ik een besluit. Ik wilde in een groene omgeving wonen. Mijn ziel was hongerig en uitgeput. Ik zocht naar de rust die een omgeving met veel natuur met zich meebrengt. Want natuur is voedsel voor de ziel.

Binnen anderhalf jaar had ik mijn voornemen gerealiseerd en nadat ik had kennisgemaakt met de wondere wereld van de planten en de wisseling der seizoenen van dichtbij had meegemaakt, wilde ik meer. Ik wilde meer over mezelf weten. Wat is dat eigenlijk, mens-zijn? Hoe werkt het lichaam? En hoe de geest?

Inspirerend

Bij Hippocrates in Bloemendaal vond ik een vierjarige hbo-opleiding die zowel aan mijn interesse voor de natuur, als aan mijn liefde voor voeding aandacht gaf. Dat was de opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut. De bevlogen en inspirerende docenten gaven er hun vakken met liefde en leerden me bovendien veel over mezelf, de werking van het lichaam en de psyche.

Organellen

Om mijn kennis te completeren heb ik de basisopleiding orthomoleculaire geneeskunde gevolgd bij Ortholinea. Daar heb ik kennis verkregen over de anatomie en werking van de allerkleinste deeljes in de cellen; de organellen. En hoe de stoffen die we binnenkrijgen via de voeding daarmee interactie hebben.

Ik heb het voorrecht gehad bij twee geweldige, drukbezochte natuurgeneeskundige praktijken een periode te kunnen observeren/meedraaien; de natuurgeneeskundige praktijk Zonvitaris van Stefán Gyarmathy in Zeeland en de natuurgeneeskundige praktijk van Jan de Vries in Den Ilp. Beiden werken (ook) met Bioresonantie therapie en verkrijgen daar opzienbarende resultaten mee.

Visie & Missie

De mens is geweldig. We moeten alleen (weer) leren begrijpen wat mens-zijn eigenlijk is en lichaam en geest behandelen op de wijze zoals het oorspronkelijk bedoeld is. Doordat we zo ver van onze oorsprong verwijderd zijn geraakt, weten we niet meer wat onze werkelijke en oorspronkelijke behoeftes zijn en geven we verkeerde dingen aan ons lichaam en aan onze geest. Als reactie hierop ontstaan ziektes. Om dit probleem op te lossen, moeten we terug naar de basis. En van daaruit bouwen we alles weer op. Dit is mijn visie en mijn missie.

Martine te Kloese

 

 

 

"De bevlogen en inspirerende docenten gaven er hun hun vakken met liefde en leerden me bovendien ook nog heel veel over mezelf..."

 

 

 

 

 

Natuurgeneeskundige Praktijk Biophysis te Oostzaan. Alle rechten voorbehouden (c) Martine te Kloese