Geef je op! Home Supplementen

HomeTherapeutWerkwijzeLeefstijlBehandelingenMeditatieTarievenContactLinks

Detox

Nog tot de jaren vijftig van de vorige eeuw was een vastenperiode in Nederland onderdeel van de religie. De katholieken begonnen hun vastenperiode van 40 dagen met het carnavalsfeest. In deze periode beperkten ze hun voedselinname.

BIOPHYSIS DETOX

We eten te veel, te vaak en de voeding is niet van optimale kwaliteit. Door de jaren heen hopen zich in de plooien van de darmen niet-verteerde voedingsresten op, waardoor de opname van essentiële voedingsstoffen niet meer goed verloopt.

Gifstoffen die niet worden afgevoerd of onschadelijk gemaakt, kunnen zich ophopen en vormen daarmee een belasting voor het immuunsysteem. Een slecht functionerend immuunsysteem is vatbaar voor ziektes.

Door een vastenkuur geeft u uw darmen de gelegenheid zichzelf te reinigen. Dat is meteen zichtbaar in de huid van het gezicht. Die wordt zacht, fris en extreem stralend.

De Biophysis detoxkuur is een klassieke, natuurgeneeskundige kuur van 5 dagen (plus een paar dagen voorbereiding en een paar dagen afbouw) die u thuis kunt doen terwijl u onder begeleiding van een ervaren therapeut staat. Het is wel belangrijk dat u de kuur onder rustige omstandigheden doet, want uw lichaam heeft energie nodig om zichzelf te reinigen. Alles komt op een lager pitje te staan.

Vrijdag 4 maart 2016 zal er een vastenkuur worden georganiseerd. Omdat er ook enige voorbereiding aan vast zit, is het verstandig u half februari en uiterlijk 21 februari aan te melden zodat ik een goede anamnese kan afnemen en u goed kan informeren over de werkwijze.

 

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende methodes om te ontgiften. De één is wat strenger dan de andere en het hangt van uw conditie af voor welke vorm we kiezen.

De detoxkuur zorgt ervoor dat zowel het lichaamsvocht (lymfe), dat als een soort transportband door uw lichaam ciculeert, goed gereinigd wordt en dat de darmen weer schoon worden. Hierbij kunnen aankoeksels van onverteerde voedingsresten loskomen die er al decennia zitten! We noemen dit slakken en ze zijn vaak pikzwart.

Door regelmatig te ontgiften kunt u ervoor zorgen dat u:

 • meer energie krijgt;
 • uw huid er beter uit gaat zien;
 • u zeer helder in uw hoofd wordt;
 • u beter en dieper slaapt;
 • het opnamesysteem van voedingsstoffen uit de darmen efficiënter werkt;
 • uw afweersysteem beter werkt en ziektes minder kans krijgen.
Groentensappen

EEN BETAALBAAR ALTERNATIEF:

De Biophysis Detox kost 110 euro. U krijgt hiervoor:

 • een natuurkundige anamnese van anderhalf uur;
 • een gedegen behandelplan met daarin een recept voor een persoonlijke, thee (samen te laten stellen bij Jacob Hooy in Amsterdam);
 • een informatiemap met 'tips & trics';
 • begeleiding via Skype of telefoon met een maximum van een half uur per dag tijdens de eigenlijke kuur;
 • een natuurgeneeskundige leverpakking of andere behandeling om het ontgiftingsproces te bevorderen met aansluitend een ontspanningsmassage (totaal ongeveer anderhalf tot twee uur) in de praktijk in Oostzaan.

 

 

Natuurgeneeskundige Praktijk Biophysis te Oostzaan. Alle rechten voorbehouden. Martine te Kloese