HomeTherapeutWerkwijzeLeefstijlBehandelingenMeditatieTarievenContactLinks

 

 

 

 

Voedingsadvies

Voedingsadvies en voedingscoaching; de sleutel tot verbetering van uw voedingspatroon

Misschien wilt u weten of u gezond eet en of u het misschien kunt verbeteren. Of u heeft overgewicht en wilt op een verantwoorde manier blijvend afvallen. In beide gevallen kunt u uitstekend bij mij terecht. U kunt kiezen voor enkel een persoonlijke en uitgebreide voedingsanamnese met een analyse van uw voedingspatroon en adviezen voor aanpassing van uw dieet en eventuele voedingssupplementen.

Of u kiest voor een gewichtsbeheersingstraject. Dit bestaat uit bovenstaande anamnese met een aantal coachingsgesprekken. Tijdens deze gesprekken houden houden wij uw vooruitgang en motivatie in de gaten. U wordt geholpen door middel van gesprekken en recepten die passen bij uw specifieke voedingspatroon.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De verkregen gegevens worden op een later moment geordend en geanalyseerd, waarna een behandelplan wordt uitgeschreven.

Natuurgeneeskunde, de natuurlijke manier om optimaal gezond te worden

Een natuugeneeskundige behandeling begint altijd met het afnemen van een anamnese. Dit is een vertrouwelijk gesprek waarbij zoveel mogelijk details over de gezondheidstoestand worden vastgelegd. Ik maak ook een paar (anonieme) foto's om de houding, of mogelijke pijnlijke plekken te kunnen bestuderen. De foto's worden na bestudering door mij zorvuldig vernietigd.

Behandelplan
De verkregen gegevens worden op een later moment geordend en geanalyseerd, waarna een behandelplan wordt uitgeschreven. In dit behandelplan wordt een prognose wordt gemaakt van het aantal en het soort te verwachten behandelingen. Vervolgens wordt het gemaild of verstuurd waarna we telefonisch bespreken hoe verder te gaan. Een anamnesegesprek duurt gemiddeld anderhalf uur.

Analyse

Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde, optimalisatie van uw cellulair systeem

Gezonde, volwaardige voeding is, samen met voldoende beweging één van de peilers van een goede gezondheid. Helaas is het niet altijd mogelijk goede basisproducten te verkrijgen. Door intensieve landbouw en kwistig gebruik van bestrijdingsmiddelen, bevatten onze groentes en fruit (te) veel bestrijdingsmiddelen en te weinig essentiële voedingsstoffen.

Het is daarom raadzaam altijd zo veel mogelijk biologisch te eten. Maar als dat niet lukt, dan toch zeker vers en het liefst thuis bereid.

Door middel van voedingssupplementen kunnen we onze functionele tekorten aanvullen. In de orthomoleculaire geneeskunde maken we gebruik van hoog gedoseerde supplementen. Hierdoor zal het lichaam op cellulair niveau beter functioneren, wat het gehele lichaam ten goede komt.

 

Natuurgeneeskundige Praktijk Biophysis te Oostzaan en Landsmeer. Alle rechten voorbehouden. (C)Martine te Kloese