Biophysis

In de ochtend is het lichaam het meest verzuurd. Je kunt het doeltreffend ontzuren door een intensieve ademhaling en een glas water met een halve uitgeperste citroen, een theelepeltje bicarbonaat of calciumcitraat. Doe dit op een nuchtere maag.

De randvoorwaarden voor een goede gezondheid
Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) is gezondheid 'een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn'. Dat is op zich een mooie uitspraak, maar door de grootsheid is het tevens weinig specifiek, wat overigens niet betekent dat het minder waar is.

Als we ons even richten op fysieke gezondheid zou ik het anders willen formuleren; 'De gezondheid is goed, wanneer alle vloeistoffen goed stromen, er voldoende zuurstof aanwezig is in het bloed is en de energie-omzetting in de cellen optimaal verloopt'. Concreet heb je dan voldoende energie en is je vitamine- en mineraalhuishouding op orde. Het spijsverteringssysteem verloopt goed en zijn er geen ziektes of kwalen aanwezig. Je imuunsysteem werkt optimaal en daardoor ben je nauwelijks bevattelijk voor ziekte. Ook geestelijk ben je in goede conditie omdat de hormoonhuishouding correct is afgeregeld.Stromend bloed

Dat wil iedereen wel!
Er zijn een aantal mogelijkheden om je lichaam in topconditie te krijgen en te behouden en, als er al ziekte is, is het mogelijk dit op te lossen of tenminste te stabiliseren. Met een aantal praktische wijzigingen in de leefstijl kunnen we al veel meer bereiken dan je nu misschien voor mogelijk houdt!

Voor een gezond lichaam zijn een aantal randvoorwaarden noodzakelijk:

1. Een optimale zuurgraad (PH7)
Verzuring van het bloed leidt tot klontering van eiwitten (enzymen), waardoor het transport van stoffen in gevaar komt, evenals effectieve omzettingen waarbij enzymen zijn betrokken.

2. Vrije doorstroming van de vloeistoffen
De vloeistoffen in het lichaam (het bloed, de lymfe en de endocriene en exocriene secreties: hormonale stoffen en uitscheidingsstoffen) dienen goed door het lichaam getransporteerd te kunnen worden.

3. Voldoende zuurstof in het bloed
Zuurstof is essentieel voor een goede werking van alle onderdelen en onderdeeltjes binnen ons lichaam. Het wordt door het bloed naar alle delen van ons lichaam getransporteerd en zorgt ervoor dat alle omzettingen en (orgaan)functies efficiënt verlopen. Bloed met voldoende zuurstof is niet verzuurd.

4. Een krachtig werkend imuunsysteem
Wim Hof (die internationaal de geuzennaam 'The Iceman' draagt) is nagenoeg ongevoelig voor ziektes. In april 2014 heb ik een instructieweekend bij hem gevolgd en ik ben zeer enthousiast over zijn methodes om het lichaam weer in optimale conditie te krijgen en zal zijn revolutionaire en zeer praktisch toepasbare kennis, aan cliënten van Biophysis niet onthouden. Uiteraard kun je ook direct een workshop of cursus bij deze bijzondere en authentieke man volgen. Het is beslist een aanrader.

5. Een soepel lijf zonder pijntjes en stramheid
Om je lijf soepel te houden moet je bewegen. Met voldoende zuurstof in het bloed blijkt het verbeteren van je lichamelijke conditie veel sneller te gaan. Door een goede ademhaling en oefeningen om het lichaam weer soepel te maken, kun je de stramheid in relatief korte tijd verbeteren.

6. Een goed functionerend spijsverteringssysteem
Dat het spijsverteringssysteem goed dient te werken, is evident. Het spijsverteringssysteem is het systeem waar onze voedingsstoffen worden omgezet in allerlei stoffen die voor een goede werking van allerlei processen in het lichaam essentieel zijn. Door verkeerde voedingsgewoontes is het bij veel mensen een zooitje geworden in de darmen, waardoor de boel vervuild en aangekoekt is geraakt en de vitamines, mineralen en enzymen niet meer efficiënt kunnen worden opgenomen.

 

Natuurgeneeskundige Praktijk Biophysis te Oostzaan (c)Martine te Kloese